Tot ce trebuie sa stii despre atestatul ADR

Tot ce trebuie sa stii despre atestatul ADR: Atestatul ADR este un document esential pentru orice sofer care transporta marfuri periculoase. Daca vrei sa il obtii, trebuie sa stii ca procesul este unul destul de complex, insa merita din plin efortul, in conditiile in care iti poate deschide o multime de usi in cariera.

Ce este atestatul ADR?

Atestatul ADR este un document oficial care atesta ca esti calificat sa transporti marfuri periculoase. Acest atestat este emis de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si este valabil 5 ani. Marfurile periculoase sunt substante sau obiecte care, in timpul transportului, pot prezenta riscuri pentru sanatatea, siguranta sau mediul inconjurator. Acestea pot include substante inflamabile.

Cum sa obtii atestatul ADR?

Pentru a obtine atestatul ADR, trebuie sa urmezi un curs de pregatire si sa dai un examen. Cursurile de pregatire pentru atestate ADR sunt oferite de scolile de soferi acreditate. Examenul pentru atestatul ADR este un examen de tip grila, cu 30 de intrebari pentru atestatul ADR colete si 20 de intrebari pentru atestatul ADR cisterna. Pentru a promova examenul, trebuie sa obtii minimum 21 de raspunsuri corecte pentru atestatul ADR colete si minimum 14 raspunsuri corecte pentru atestatul ADR cisterna.

Leave a Comment