KIMCHI- DESPRE CE ESTE VORBA MAI EXACT?

KIMCHI- DESPRE CE ESTE VORBA MAI EXACT? Kimchi este un fel de varză tradițională coreeană, ușor condimentată, care este compusă din legume lacto-fermentate. Legumele de bază sunt, de obicei, varza nappa, ridichea daikon și morcovii. Pentru aromă, se adaugă usturoi, ghimbir și ardei iute coreean, adică gochugaru. Amestecul este apoi lacto-fermentat pentru a-i conferi o aciditate plăcută și pentru a-l face să reziste mai mult timp. Kimchi se folosește aproape la toate mesele, mai ales în Coreea. Deci se servește și pe post de garnitură și pe post de condiment. Cu savorile sale complexe, dar și cu gustul său picant, poate pune cel mai bine în valoare orice preparat mai fad.

Ce gust are kimchi?

Kimchi are cele mai complexe și mai bogate gusturi. În timpul procesului de fermentație, legumele devin mai fragede încet, dar sigur, dar își păstrează din crocant. Dar, mai primesc și cea mai frumoasă aciditate, un lucru care le permite să confere și cea mai agreabilă prospețime atunci când sunt savurate. Cel mai adesea, kimchi conține și un ardei iute coreean, pe numele său, gochugaru, fiind cel mai versatil ingredient din kimchi, la fel ca și Gochujang pentru un plus de savoare în orice tip de preparat. Ardeiul iute este completat de alte ierburi, cum ar fi usturoiul și ghimbirul. Unele rețete includ, de asemenea, fructe de mare sau sos de pește. Aceste adaosuri conferă kimchi-ului o aromă complexă, umami. Pe scurt, kimchi este un condiment picant, înțepător și parfumat. Nu te vei mai putea sătura de el!

Care sunt beneficiile aduse de kimchi?

Un kimchi de varză de exemplu, este consumat nu numai pentru gustul său delicios, ci și pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Conține o mulțime de legume nutritive. Kimchi înseamnă înainte de toate o mulțime de legume sănătoase și foarte bogate în fibre și nutrienți. Unul din avantajele fermentației este faptul că păstrează beneficiile legumelor. În plus, unele bacterii pot sintetiza noi nutrienți, precum vitaminele B și C. Kimchi este deci cea mai bună sursă de vitamine și de minerale.

Pe vremuri, kimchi era preparat pentru a păstra substanțele nutritive din legume în timpul iernilor lungi din Coreea. În timpul fermentării, carbohidrații prezenți în mod natural în legume sunt consumați de bacterii. Prin urmare, kimchi este sărac în calorii, dar bogat în fibre. Kimchi este un ajutor de preț și pentru a susține sănătatea microbiotei. În timpul fermentației, kimchi se populează cu cele mai bune bacterii probiotice. Kimchi este considerat atât prebiotic, cât și probiotic. Iar acest două tipuri de alimente sunt cele care ne pot susține microbiota. Să nu uităm că sănătatea intestinală este cea mai bună pentru starea de sănătate în general. Gustul kimchi dă dependență. Kimchi este cu adevărat delicios. În timpul procedeului de fermentație, legumele se amestecă împreună cu ierburile aromatice și se creează noi arome și gsturi complexe.

Leave a Comment