Care sunt beneficiile electrostimularii musculare?

Care sunt beneficiile electrostimularii musculare? Electrostimularea musculara (EMS), cunoscuta si sub denumirea de stimulare electrica a muschilor, este o tehnica ce utilizeaza impulsuri electrice pentru a stimula contractiile musculare. In randurile urmatoare, vom arunca o privire mai atenta asupra electrostimularii musculare, acest tratament extrem de benefic ce este astazi efectuat si in centrele de slabire din Romania, inclusiv in G-Beauty, un centru de remodelare corporala Brasov.

Cum functioneaza electrostimularea musculara?

Electrostimularea musculara functioneaza prin trimiterea de impulsuri electrice catre muschi prin intermediul unor electrozi plasati pe piele. Impulsurile provoaca contractarea muschilor, ceea ce poate ajuta la imbunatatirea fortei musculare, a tonusului si a rezistentei. Un dispozitiv EMS genereaza impulsurile, acesta fiind de obicei purtat pe corp si conectat la electrozi. Intensitatea si frecventa impulsurilor pot fi ajustate pentru a viza diferite grupe musculare in asa fel incat sa se atinga obiectivele de antrenament dorite.

Care sunt beneficiile electrostimularii musculare?

Lucreaza intens diferite grupe musculare: EMS poate fi folosit pentru a intari anumite grupe musculare, inclusiv pe cele care sunt dificil de vizat prin exercitiiile traditionale de antrenament de forta.

Grabeste recuperarea: Grabeste recuperarea in urma leziunilor sau interventiilor chirurgicale. Electrostimularea musculara poate fi folosita pentru a-i ajuta pe pacientii care au suferit anumite leziuni sau interventii chirurgicale sa se recupereze mai bine si mai repede.

Diminueaza durerile: EMS s-a dovedit a fi foarte eficient in diminuarea durerii, inclusiv a durerii cronice, cum ar fi cea provocata de osteoartrita.

Imbunatateste circulatia sangelui: Impulsurile electrice generate de EMS pot imbunatati circulatia sangelui, ceea ce poate ajuta la furnizarea de oxigen si nutrienti in muschii din zonele lucrate, precum si la eliminarea toxinelor din corp.

Leave a Comment