Automatizarea portilor

Automatizarea portilor a devenit o solutie tot mai populara pentru proprietarii de case, atat din mediul urban, cat si din cel rural. Instalarea unui kit de automatizare porti este un adevarat avans tehnologic care aduce o serie de beneficii importante. Inainte de a lua decizia de a achizitiona un astfel de kit, este bine sa ai cateva informatii de baza despre ceea ce inseamna automatizarea portilor.

Tipuri de automatizare pentru porti

Exista doua tipuri principale de automatizare pentru porti, in functie de modul in care se deschide poarta pe care vrei sa o deschizi in mod automat:

Automatizare batanta. Aceasta optiune este ideala pentru portile batante, care se deschid spre interior sau exterior. Un motor special actioneaza mecanismul de deschidere, facand procesul extrem de simplu si comod.
Automatizare culisanta. Automatizarea culisanta presupune instalarea unui motor puternic care impinge sau trage poarta pe sinele prevazute, asigurand o deschidere si inchidere lina.

Avantajele automatizarii portilor

Automatizarea portilor aduce numeroase avantaje care pot imbunatati considerabil viata de zi cu zi:

Confort. Unul dintre cele mai evidente beneficii este confortul. Nu mai trebuie sa cobori din masina pentru a deschide sau inchide poarta. Cu ajutorul unei telecomenzi sau a unei aplicatii mobile, poti controla poarta de la distanta.
Securitate. Automatizarea portilor aduce si un plus in ceea ce priveste securitatea casei tale. Poarta se va inchide automat dupa ce ai intrat sau ai iesit din curte, reducand riscul de intrusi nedoriti. Pentru a spori gradul de securitate poti instala si un interfon.

Economie de timp.Timpul este resursa noastra cea mai pretioasa, iar automatizarea portilor iti ofera posibilitatea de a economisi cateva secunde in fiecare zi, pe care le-ai pierde in mod normal pentru a cobora din masina si a deschide poarta.
Valoare mai mare pentru proprietate. Automatizarea portilor poate creste valoarea casei tale. In cazul in care vrei sa vinzi casa, aceasta caracteristica poate fi un argument suplimentar pentru potentialii cumparatori.

Leave a Comment